Pirmieji „Audi“ elektriniai krosoveriai „E-Tron“ ir „E-Tron Sportback“ tapo populiarūs dėl elegantiškos išorės, patikimų techninių savybių ir šiuolaikiško salono. Kitą mėnesį pasirodysiantis naujasis elektromobilis „Q4 E-Tron“ bus panašus į savo pirmtakus, tačiau kitaip nei kurie artimiausi konkurentai su vidaus degimo varikliu turės daugiau savybių ir bagažinę.
Kalbant apie technines savybes, „Q4 E-Tron“ būdinga „Audi“ virtuali kabina su standartiniu 10,1 colio MMI jutikliniu ekranu – tokiu pat kaip „E-Tron“ – arba papildomai įsigyjamu 11,6 colio jutikliniu ekranu. Pasirodęs prekyboje „Q4 E-Tron“ turės didžiausią galimą ekraną „Audi“ rinkoje. Be to, automobilyje pirmą kartą bus naudojamos dvi naujos funkcijos: balso asistentas „Sveikas, „Audi“ ir pasirinktinis išplėstinės realybės projekcinis ekranas.
„Audi“ išplėstinės realybės sąsajoje ant priekinio stiklo atvaizduojamos rodyklės, pradžios ir sustojimo vietos ir kt. Sukuriamas įspūdis, tarsi ši informacija sklęstų maždaug dešimt metrų priešais vairuotoją, bet priklausomai nuo situacijos rodyklės ir kelionės vietos gali būti rodomos gerokai toliau. Pats regėjimo laukas yra apie 1,8 metro pagal įstrižainę, todėl vaizdo formavimo įrenginys (arba PGU) ir skystųjų kristalų ekranas leis vairuotojui iš karto matyti visą informaciją.
Dar vienas „Q4 E-Tron“ interjero pranašumas – apgalvota „pakuotė“. Dėl apačioje esančios modulinės MEB architektūros (kaip ir „Volkswagen ID.3“) Q4 yra net 4,6 metro ilgio, taigi beveik toks pat didelis kaip ir panašus benzinu varomas „BMW X3“. Tačiau dėl žemai sumontuoto akumuliatoriaus ir ilgos ratų bazės (2,77 m) „Q4 E-Tron“ už antrosios sėdynių eilės yra tiek pat erdvės – 521 litras – kiek ir BMW (523 litrai). Nulenkus antrą sėdynių eilę, Q4 yra 1489 litrai vietos (BMW – 1430 litrų). 
„Q4 E-Tron“ taip pat lieka nemažai vietos daiktams laikyti salone ir ne tik užpakalinėje dalyje. Vartotojai gali naudotis bendra pirštinių dėže ir centrine konsole su dviem integruotais puodelių laikikliais ir iki keturių USB prievadų. Kalbant apie medžiagas, pirkėjai gali rinktis įprastos, natūralios ar dirbtinės odos „Nappa“ apmušalus, ypač modeliui „S Line“. Dirbtinės odos ir mikropluošto audinio „Dinamica“ derinys – tai dar vienas naujas apdailos variantas; audinio tekstūra kaip zomšos, tačiau jis gaminamas iš 45 proc. perdirbtų medžiagų.

Comments (0)

Prekės pridėtos į norų sąrašą
Prekė pridėta palyginimui

Siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite privatumo pranešime. Privatumo pranešimas