Ratų, arba tiksliau padangų sukibimas yra vienas svarbiausių elementų, lemiančių saugumą kelyje. Padangų sukibimas su kelio danga priklauso nuo trijų pagrindinių faktorių – kelio dangos ir kokybės, padangų tipo ir būklės bei oro sąlygų. Esant sausam orui ir lygiam asfaltuotam keliui geriausias sukibimas pasiekiamas su plačiomis, lygiomis padangomis, nes tuomet padanga su kelio danga liečiasi didžiausiu savo plotu.

Ant šlapios kelio dangos saugiausia važiuoti V formos protektoriaus raštą turinčiomis padangomis, nes padangos su tokiu protektoriumi iš po savęs išstumia vandenį ir sumažina akvaplaningo susidarymo galimybę. Deja, tokios padangos mažina sukibimą su kelio danga, nes dėl padangos rašto mažėja sukibimo plotas.

Važinėjant sniegu padengta kelio danga rekomenduojama naudoti žiemines padangas. Oro temperatūrai nukritus žemiau 10 laipsnių pagal Celsijų, vasarinės padangos praranda savo technines savybes ir tampa nebeefektyvios bei nesaugios. Žieminių padangų paviršiaus protektorius garantuoja gerą sukibimą su kelio paviršiumi, tuo pačiu užtikrindamas ir saugumą.

Comments (0)

Prekės pridėtos į norų sąrašą
Prekė pridėta palyginimui

Siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite privatumo pranešime. Privatumo pranešimas