Padangų užpildymas azotu turi daug privalumų, nors ir yra brangesnis nei padangų pripūtimas oru, kuris kai kur ir visai nekainuoja. Vienas pagrindinių užpildymo azotu privalumų – ilgiau išlaikomas stabilus padangos slėgis. Tokioje padangoje reikiamas slėgis išlaikomas nuo 3 iki 4 kartų ilgiau negu paprastu oru pripūstoje padangoje bei ilgiau užtikrinamos dinaminės automobilio valdymo savybės.

Taip pat azotas geriau atlaiko temperatūrų pokyčius, todėl pagerėja automobilio ekonominiai rodikliai bei pailgėja padangos tarnavimo laikas. Azotas atsparesnis cheminiam poveikiui, dėl ko padangos guma tampa nebe tokia pažeidžiama cheminiams išoriniams veiksniams. Azotu pildomos Formulės 1 automobilių padangos, azotas taip pat naudojamas aviacijoje, karinėse transporto priemonėse ir sunkiosios pramonės transporte.

Comments (0)

Prekės pridėtos į norų sąrašą
Prekė pridėta palyginimui

Siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite privatumo pranešime. Privatumo pranešimas