Auto padangos ir vasara: kaip prižiūrėti, kad nekiltų rūpesčių!

A picture containing letter

Description automatically generated

Balandžio 1-oji daugeliui vairuotojų svarbi diena. Ji nurodo, kad žiemines padangas rekomenduojama keisti vasarinėmis, jeigu norite būti saugus kelyje ir paprasčiausiai negadinti dygliuotų padangų. Žieminės padangos nuo vasarinių skiriasi savo storiu, rantytu protektoriumi, gumos lankstumu esant žemai temperatūrai. Natūralu, kad skiriantis padangų charakteristikomis skiriasi ir jų priežiūra.

Text

Description automatically generated with medium confidence

Žiemos metu padangos reikalauja kiek daugiau dėmesio, kadangi išoriniai dirgikliai joms labiau kenkia. Visgi, netinkamai prižiūrimos vasarinės padangos taip pat gali tarnauti trumpiau nei įprastai. Tinkamas rūpinimasis garantuoja ir ilgaamžį naudojimą.

 

  1. Statistika rodo, kad vasaros metu žmonės keliauja kur kas dažniau ir kur kas ilgesnius atstumus, tad būtina reguliariai kiekvieną mėnesį arba bent dažniau tikrinti padangų slėgį. Tinkamas slėgis užtikrina kur kas komfortabilesnį važiavimą, mažesnį degalų sunaudojimą bei saugumą. Žinoma, kai padangose slėgis yra per mažas - jos kur kas greičiau dėvisi. Ypač svarbu jį patikrinti ruošiantis ilgai kelionei.
  2. Reguliariai tikrinkite, ar Jūsų padangos nėra pažeistos. Kadangi vasaros metu daugelis važiuoja į mišką - šakos, stiklai, atliekos, statybinės medžiagos gali pradurti padangą. Pažeidimai yra dažniausia oro leidimo priežastis, tad jeigu keliaujate ilgesniam laikui - būtinai su savimi pasiimkite ir atsarginę padangą. Pastebėjus padangos pažeidimą skubiai kreipkitės į saloną, kad jis būtų sutvarkytas. Dažnai pavyksta sėkmingai užlopyti ir netenka pirkti naujos padangos.
  3. Nustatyta, kad priekinės padangos dėvisi kur kas greičiau nei galinės, tad kartais vairuotojai norėdami prailginti padangų funkcionavimo laiko tarpą - priekines sukeičia su galinėmis. Visgi, rekomenduojama padangas keisti nuvažiavus 6 000 kilometrų. Visi norime sutaupyti, tačiau saugumas turi būti svarbiausias. Jeigu nesate tikras, ar padangos jau turi būti keičiamos - kreipkitės į savo mechaniką, kad jis įvertintų padangų būklę.
  4. Vasarinės padangos tarnaus ilgiau, jeigu ratai bus kokybiškai subalansuoti. Netinkamas subalansavimas taip pat sutrumpina padangų gyvavimo laiko tarpą. Geriausiai netinkamą balansavimą galima justi važiuojant didesniu greičiu. Atrodo, kad automobilis yra nestabilus, juda į šonus.

 

Vasaros metu rekomenduojama naudoti vasarines padangas. Nors pagal LR įstatymus galite važinėti ir su žieminėmis - tačiau neverta gadinti nei jų, nei asfalto.

Vasarinės padangos:

  Vasarinės padangos yra jautresnės. Jos padeda manevruoti važiuojant dideliu greičiu, tad tai puikus pasirinkimas greičio entuziastams.

  Efektyvesnis stabdymas. Jos puikiai stabdo tiek ant sausos, tiek ant šlapios kelio dangos.

  Patogus valdymas. Vasarinių padangų gumos mišiniai yra minkštesni, taigi padeda įveikti manevringus posūkius, duobes, miško keliukus...

 

Tinkamai prižiūrimos padangos Jums tarnaus kur kas ilgiau. Investuokite laiką ir taupykite pinigus!

Comments (0)

Prekės pridėtos į norų sąrašą
Prekė pridėta palyginimui

Siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite privatumo pranešime. Privatumo pranešimas