Kaip pasirinkti tinkamas ATV padangas

Renkantis naujas padangas savo keturračiui, pastebėsite, kad rinkoje yra didžiulis pasirinkimas, todėl gali būti sunku nuspręsti, kurios padangos geriausiai atitiks jūsų poreikius. Keisti padangas yra didelė investicija, todėl svarbu tinkamai pasirinkti. Svarbūs yra ne tik protektoriaus raštai, bet ir struktūrinė sudėtis bei kitos specifikacijos. Štai keletas svarbių dalykų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis naujas padangas savo transporto priemonei.

Poreikių supratimas

Pirmiausia nustatykite savo poreikius. Jūsų vairavimo stilius, dažniausiai naudojamas reljefas, darbai, kuriuos atliekate su keturračiu, ir keturračio paskirtis yra svarbūs veiksniai. Jei dažnai važiuojate dideliu greičiu, rinkitės padangas su standesniu karkasu ir mažiau agresyviu protektoriumi. Jei naudojate keturratį lengviems darbams, rinkitės padangas su lygiu protektoriumi, kuris apsaugo dirvožemį.

Tinkamas reljefas

Smėlio vietovės – padangos su agresyviu arba menteliniu protektoriumi suteikia puikią trauką smėlyje. Jos dažnai turi lankstų karkasą, tačiau yra mažiau atsparios pradūrimams.

Gilus purvas – giliam purvui reikalingos itin agresyvios ir tvirtos padangos. Jos užtikrina puikų sukibimą purve, tačiau ant kietų paviršių jos gali būti nepatogios.

Universalaus naudojimo padangos – dauguma keturračių vairuotojų renkasi šio tipo padangas dėl jų universalumo. Šios padangos yra pakankamai agresyvios, kad užtikrintų gerą sukibimą įvairiomis sąlygomis, bet taip pat pakankamai lanksčios, kad suteiktų komfortą važiuojant. Svarbu, kad jos būtų atsparios pradūrimams, ypač akmenuotuose keliuose. Geras pavyzdys yra Maxxis Bighorn padangos, kurios yra agresyvios ir patvarios, tačiau išlaiko važiavimo komfortą.

Vidinė padangos sudėtis

Sluoksniai – sluoksnių skaičius nurodo padangos atsparumą pradūrimams ir apkrovą. Kuo daugiau sluoksnių, tuo padanga tvirtesnė ir sunkesnė, tačiau gali būti mažiau komfortiška.

Diagonalios ir radialinės padangos – diagonalios padangos turi pluošto sluoksnius, einančius kampu, o radialinės padangos – radiališkai. Radialinės padangos suteikia patogesnį važiavimą ir ilgesnį tarnavimo laiką.

Padangos dydis

Padangos matmenys yra nurodyti ant šonų. Svarbu išlaikyti tą patį matmenų santykį tarp priekinės ir galinės padangos, ypač jei jūsų keturratis yra visureigis. Netinkamas dydis gali sukelti mechaninius gedimus.

Žiemos naudojimas

Žiemai rinkitės padangas, pritaikytas šaltoms temperatūroms. Žieminės padangos yra pagamintos iš gumos, kuri išlieka minkšta ir lanksti šaltyje, taip pagerinant sukibimą.

Svarbu rasti pusiausvyrą tarp našumo ir patikimumo. Daugeliu atvejų radialinės padangos bus geriausias pasirinkimas. Kalbant apie sluoksnių skaičių, reikia rasti kompromisą tarp komforto ir patvarumo. Dabar, kai žinote pagrindinius dalykus, tereikia nustatyti savo poreikius.

Jei ieškote patikimų ir ilgai tarnaujančių padangų keturračiams, apsilankykite beepunkt.lt. Pasinaudokite mūsų specialiomis akcijomis ir apsipirkite internetu pigiau: padangos keturračiams.

Comments (0)

Prekės pridėtos į norų sąrašą
Prekė pridėta palyginimui

Siekiant pagerinti jūsų naršymo kokybę, šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Naršydami toliau jūs sutinkate su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite privatumo pranešime. Privatumo pranešimas